ΚΙΝΕΖΙΚΑ

MENU TOP blank

MENU TOP

Τα Κινέζικα έχουν την 1η θέση στην παγκόσμια κατάταξη και θα συνεχίσουν να βρίσκονται στον κατάλογο των γλωσσών που θα ομιλούνται περισσότερο έως και το 2050, αφού κυριαρχούν λόγω της παγκόσμιας επικράτησή τους στη βιομηχανική και εμπορική ζώνη. Στις μέρες μας ο κόσμος γίνεται μάρτυρας της Κινεζικής οικονομικής ανάπτυξης. Παράλληλα, μεγαλώνει και το ενδιαφέρον για την εκμάθηση Κινεζικών τη στιγμή που διαρκώς αυξάνεται ο αριθμός επιχειρηματιών που χρειάζονται να γνωρίζουν αυτή τη γλώσσα.

Στο ελληνικό εμπόριο, ταυτόχρονα με ότι συμβαίνει και στο διεθνές, τα Κινέζικα αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη σπουδαιότητα καθώς οι επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Κίνα αποδεικνύονται κερδοφόρες και από εκεί πηγάζει η αναγκαιότητα ενός καλού προγράμματος σπουδών Κινεζικής γλώσσας, προκειμένου να διευκολυνθεί η επικοινωνία σε προσωπικό και επιχειρηματικό επίπεδο. Η Κινεζική αγορά είναι σε ανάπτυξη, ενώ ακόμα βρίσκεται σε στάδιο ωρίμανσης.

Τα Κινέζικα, γλώσσα του εμπορίου είναι η πλέον ομιλούμενη γλώσσα στον κόσμο, όχι μόνο μεταξύ των Κινέζων τώρα πια, αλλά κάθε μέρα όλο και περισσότεροι άνθρωποι τη χρειάζονται για να εργαστούν. Το πρόγραμμα σπουδών Κινεζικής γλώσσας που προσφέρουμε μπορεί να σε βοηθήσει να μάθεις αυτήν την ολοένα και πιο απαραίτητη γλώσσα.

Η παγκόσμια οικονομία που αρχίζει πλέον και εξαρτάται από τη συγκεκριμένη κουλτούρα έχει αναζητήσει κατά καιρούς τρόπους προσέγγισης της Κινεζικής γλώσσας. Τα πανεπιστήμια όλου του κόσμου συνιστούν στους φοιτητές τους να σκεφτούν την πιθανότητα να πραγματοποιήσουν μεταπτυχιακές ή και διδακτορικές σπουδές στην συγκεκριμένη χώρα, ενώ πολλοί εργαζόμενοι ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους στην Κίνα, προκειμένου να παρακολουθήσουν κάποια σεμινάρια, εκθέσεις κλπ., που θα βελτιστοποιήσουν την αποδοτικότητά τους στην παραγωγική διαδικασία των επιχειρήσεων.

Για να συνεννοηθεί κανείς με έναν Κινέζο σε καθημερινό επίπεδο χρειάζεται να μάθει περίπου 800 ιδεογράμματα. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί σε περίπου 4 τετράμηνα με την απόκτηση του διπλώματος HSK – βασικό επίπεδο. Για να φθάσουμε στο τελευταίο επίπεδο γνώσεων (προχωρημένο επίπεδο) ο απαιτούμενος χρόνος είναι 5 χρόνια. Η τελειοποίηση της κινέζικης γλώσσας μπορεί να διαρκέσει μια ολόκληρη ζωή εξαιτίας του τεράστιου όγκου των ιδεογραμμάτων. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι, ακόμα και οι Κινέζοι με ανώτερη μόρφωση κατέχουν μόλις 5.000 ιδεογράμματα (από το σύνολο των 47.000). Η κινέζικη γλώσσα ομιλείται από 1 δισεκατομμύριο περίπου άτομα και ανήκει στη ομάδα των Σινοθιβετιανών γλωσσών. Γράφεται με ιδεογραφικούς χαρακτήρες που δεν έχουν σχέση με την προφορά των λέξεων και απαρτίζεται από 40-50 χιλιάδες χαρακτήρες. Έχει πολύ μεγάλο αριθμό ομόηχων λέξεων, αφού η γλώσσα έχει πολύ λίγους ήχους, δηλαδή λέξεις με όμοια προφορά αλλά με διαφορετική σημασία. Δε χρησιμοποιεί γένη, ενικό και πληθυντικό αριθμό, χρόνους ρημάτων και ορθογραφικούς κανόνες, αλλά στηρίζεται αποκλειστικά στα ιδεογράμματα. Χαρακτηριστικό της κινέζικης γλώσσας είναι η καλλιγραφία των φιλοσοφικών κειμένων.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ατόμων που σπεύδουν να μάθουν Κινέζικα απασχολούνται στο χώρο των ναυτιλιακών, του εμπορίου και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Επίσης σημαντική είναι η προσέλευση φοιτητών οικονομικών, νομικών και πολυτεχνικών σχολών.

Προϋπόθεση για την εκμάθηση της κινέζικης γλώσσας είναι η καλή γνώση Αγγλικών, αφού εκεί στηρίζεται και το μεγαλύτερο μέρος της βιβλιογραφίας. Επιπλέον, τα Αγγλικά αποτελούν και τη γλώσσα επικοινωνίας μέσα στην τάξη. Είναι σαφές, λοιπόν, ότι η εκμάθηση της κινέζικης γλώσσας μπορεί να αρχίσει από την εφηβική ηλικία αρκεί να υπάρχουν σωστές βάσεις στην αγγλική γλώσσα.

Ως εκ τούτου, τα Κινέζικα αποτελούν τη γλώσσα της σύγχρονης εποχής. Εάν η εκμάθηση των Αγγλικών αναπτύχθηκε και εξαπλώθηκε εδώ και μερικές δεκαετίες έχοντας αντίστοιχες προοπτικές, τώρα πλέον είναι η εποχή των Κινεζικών.

Στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών apple stars λειτουργούν ευέλικτα προγράμματα Κινέζικης Γλώσσας που απευθύνονται σε σπουδαστές (παιδικά, εφηβικά και τμήματα ενηλίκων) όλων των επιπέδων.

Όπως σε κάθε ξένη γλώσσα, η σωστή προετοιμασία από την αρχή είναι σημαντική, καθώς, έτσι τίθενται οι κατάλληλες βάσεις, οι οποίες θα βοηθήσουν αργότερα τους μαθητές να αφομοιώσουν καλύτερα τη γλώσσα και να βελτιωθούν, δίνοντάς τους την ευκαιρία να αποκτήσουν κάποια από τα πτυχία HSK, BCT και YCT, ανάλογα με τις ανάγκες τους.

ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ - HSK