10 ΣΗΜΕΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗΣ

MENU TOP blank

MENU TOP

1. Μέθοδος
Η μέθοδος 10’ έχει καταβολές από την πρακτική των προηγμένων εκπαιδευτικών συστημάτων της Ευρώπης και είναι εντελώς πρωτοποριακή και καινοτόμος για τα ελληνικά δεδομένα.

2. Άνθρωποι
Όλοι οι παιδαγωγοί / καθηγητές είναι απόφοιτοι ελληνικών ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και φορείς νέων ιδεών που έχουν προκύψει από τα ερευνητικά ευρήματα της σύγχρονης Παιδαγωγικής.

3. Χώρος
Οι κτιριακές εγκαταστάσεις των Κέντρων Σχολικής Μελέτης 10΄ και σχεδιασμένες με συγκεκριμένες προδιαγραφές ως προς τη διαρρύθμιση των αιθουσών, τα υλικά κατασκευής, τα χρώματα και τη διακόσμηση. Αυτό διασφαλίζει αφενός την ασφάλεια των παιδιών και αφετέρου την καλαισθησία ως παιδαγωγική άποψη.

4. Ομάδες μικρές σε μέγεθος
Οι ομάδες εργασίας των παιδιών είναι 8μελείς ώστε να προάγεται η συνεργασία και η αλληλοεπίδραση και να διασφαλίζεται η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

5. Μελέτη για το σχολείο
Το Πρόγραμμα της Σχολικής Μελέτης παρέχει μεγάλη ευελιξία στη διαμόρφωση των ωρών και των ημερών παρακολούθησης. Παράλληλα είναι αποδοτικότερο και οικονομικότερο από άλλες μορφές εξωσχολικής βοήθειας.
Επιπρόσθετα παρέχονται στους γονείς των παιδιών συμβουλευτικές υπηρεσίες αναφορικά με τις δεδομένες ανάγκες των παιδιών και τη σχολική πορεία τους.

6. Η τεχνολογία στην υπηρεσία της σχολικής επιτυχίας
Τα εργαστήρια ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι διαδραστικοί πίνακες, τα projectors, η παροχή internet, η ψηφιακή πλατφόρμα εκπαίδευσης και η ηλεκτρονική βιβλιοθήκη 10’, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της μεθόδου 10΄.
Αξιοποιώντας την εκπαιδευτική καινοτομία μας, οι μαθητές έχουν ενίσχυση των δεξιοτήτων τους. Η συγκέντρωση, η μνήμη, η επίλυση προβλημάτων, η συμμετρία, η συνεργατικότητα και η δημιουργική κρίση συντελούν αφενός στην ψυχαγωγία, στη διασκέδαση και στη συναισθηματική αποφόρτιση των παιδιών, αφετέρου δυναμώνουν την ευφυΐα τους.

7. Εξασφάλιση ελεύθερου χρόνου για τους γονείς
Οι έντονοι ρυθμοί των καιρών μας έχουν επιβαρύνει το πρόγραμμα των ανθρώπων και έχουν λιγοστέψει τον ελεύθερο χρόνο τους. Στην περίπτωση των οικογενειών με παιδιά οι υποχρεώσεις αυξάνονται ραγδαία και η πίεση της καθημερινότητας δυσκολεύει τη ζωή γονέων και παιδιών. Τα Κέντρα Μελέτης 10’:
• καλύπτει την προετοιμασία των παιδιών για το σχολείο,
• γεμίζει δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών, χαρίζοντας παράλληλα ελεύθερο χρόνο στους γονείς,
• δίνει τη δυνατότητα στους γονείς να αφήσουν τα παιδιά για επιπλέον ώρες δημιουργικής απασχόλησης όταν παρουσιαστεί κάποια ανάγκη.

8. Γιορτινά και Καλοκαιρινά προγράμματα
Τα Κέντρα Μελέτης 10’ λειτουργούν τις γιορτινές περιόδους των Χριστουγέννων και του Πάσχα καθώς και τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο με διευρυμένο ωράριο για να καλυφθούν οι ανάγκες των εργαζόμενων γονέων.

9. Δημιουργία κοινότητας
Τα παιδιά που παρακολουθούν τα προγράμματα των Κέντρων Μελέτης 10’ γίνονται αυτόματα μέλη της παιδικής κοινότητας 10’ που οργανώνει εκδηλώσεις και εκδρομές, λαμβάνει μέρος σε σχολικούς αγώνες , δραστηριοποιείται με παιδιά από αντίστοιχους χώρους με συνεργατική διάθεση, κέφι και παιδαγωγικό παιχνίδι.
Παράλληλα, η κοινότητα 10’ διοργανώνει αντίστοιχες εκδηλώσεις για τους γονείς των παιδιών με σκοπό την επιμόρφωση και την ψυχαγωγία τους.

10. Ασφάλεια
Τα Κέντρα Σχολικής Μελέτης 10’ παρέχουν σιγουριά και ασφάλεια έχοντας τηρήσει όλες τις κτιριακές και κατασκευαστικές προδιαγραφές ασφαλείας. Το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό των Κέντρων μας είναι στην υπηρεσία του κάθε μαθητή. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι οικολογικά και μη τοξικά, έχοντας όλες τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις.